Case study

Badanie ilościowe i jakościowe dla AGH

Na zlecenie Katedry Elektroniki Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie przeprowadziliśmy badanie jakościowe i ilościowe preferencji diabetyków oraz innowacyjnego urządzenia do pomiaru poziomu cukru dla diabetyków.

Darmowa konsultacja Kontakt
Badanie ilościowe i jakościowe dla AGH

Działania

Projekt składał się z trzech etapów. Podczas pierwszego przygotowano scenariusz kwestionariusza i przeprowadzono badanie ilościowe. Badaniem CAWI objęto 179 respondentów chorujących na cukrzycę typu 1. w celu ustalenia stosowanych przez badanych metod pomiaru glikemii oraz odczuć dotyczących nowego prototypu. W kolejnym etapie zespół projektowy zaprosił 10 osób z grupy docelowej do udziału w indywidualnych wywiadach pogłebionych IDI, podczas których prezentowany był prototyp urządzenia. Rozmowy trwały średnio 1,5 godziny i miały na celu dokładne rozpoznanie prawdziwych i ukrytych odczuć dotyczących przedstawianego urządzenia oraz pomóc w usprawnieniu i dostosowaniu prototypu do preferencji użytkowników. Ostatnią częścią projektu było przeprowadzenie analizy uzyskanych wyników i określenie rekomendacji.

Rezultaty

Raport końcowy wraz z podsumowaniem nakreślającym dalsze kroki definiujące strategię działania oraz przygotowania wyglądu urządzenia został dostarczony w terminie, a jego rezultaty pozwoliły podjąć Akademii Górniczo-Hutniczej kluczowe decyzje biznesowe. Współpraca przebiegła bez problemów i zakończyła się wystawieniem referencji dla naszego zespołu.

Zobacz inne case studies

Analiza rynku
i konkurencji dla firmy Bakoma S.A.

Zobacz więcej

Pitchdeck dla firmy Choicer

Zobacz więcej

Ekspansja zagraniczna Knajdek Woma

Zobacz więcej